Стало відомо про те, що в Україні останнім часом через війну значно зменшилася посівна площа. Чим це може загрожувати українцям найближчими місяцями.

Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства.

За словами заступника міністра відомства Тараса Висоцького, посівних площ з початку повномасштабної війни поменшало як мінімум на 25%. Їх зовсім неможливо використовувати через активні бойові дії або тимчасову окупацію.

Посівна, фото: скріншот з відео

Якщо брати станом на сьогоднішній день, то очікувана площа посіву в 2023 році має становити 21,8 мільйона гектарів, що на 6,8 млн менше, ніж було ще в 2021 році.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

"Після деокупації знадобиться багато часу на розмінування та очищення територій. Те, що залишає окупант, потребує як мінімум кількох місяців, а то й до року для повернення до виробництва" - пояснив Висоцький.

Посівна. Фото: скрін youtube

Вже зараз, до речі, можна зробити невеликий прогноз. Зменшиться внесення насіння та добрив до 50% від науково-обґрунтованих норм через подорожчання. А використання більш дешевих технологій провокує у себе значне зменшення виробництва.

Тобто поточний рік для аграріїв буде проблемним через дорогу логістику та енергетичну кризу. Це може призвести до дефіциту ряду продуктів, а також їх значного подорожчання.

Посівна, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що "Табу" на підвищення комуналки: скільки утримуватимуться тарифи і до чого готуватимуться українцям

Раніше повідомлялося, що бачили розлучення у калюжі? Ось чому не можна заправляти повний бак бензину, при цінах 50 грн .

Також, дружно чекаємо на весну, город допоможе: в українських магазинах різко підскочили ціни на картопля, капусту та огірки