Українцям стає все складніше дозволити собі не лише м'ясо, яйця чи рибу, а й фрукти, які раніше були цілком доступними практично всім. Так, на початку лютого супермаркети змінили ціни на банани та виноград. Скільки доведеться викласти за вітаміни, свідчать дані моніторингу порталу Мінфін.

Початок повномасштабної війни в Україні спричинив серйозні підвищення цін на продукти харчування. З кожним місяцем українцям все складніше дозволити собі те, що ще рік тому було доступно для гаманців різної товщини. Наприклад, банани та виноград у лютому встановили нові цінові рекорди.

Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube

Так, станом на 1 лютого банани в середньому коштують 70,45 гривні за кілограм. При цьому середньомісячна ціна у січні становила 69,55 гривні за кіло. До початку війни вартість фрукта була більш ніж удвічі нижчою.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб

Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок

Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр

Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни

Показати ще

За кілограм винограду на початку лютого доведеться викласти загалом 199,45 гривні. Минулого місяця середній цінник становив 190,05 гривні за кіло, а отже, виноград додав у ціні більше 9 гривень. До речі, ціни на виноград сильно залежать від сезону, наприклад, восени вони зазвичай найнижчі.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.