З початку повномасштабної війни ціни на молоко та молочну продукцію помітно зросли, тож українцям стало складніше дозволити собі щось у цій категорії. Чи продовжиться зростання вартості цих продуктів у лютому, розповів аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка у коментарі "24 каналу".

Аналітик вважає, що на підвищення ціни в лютому можуть вплинути відразу кілька факторів, а саме вартість паливно-мастильних матеріалів та перебої зі світлом. Втім, багато залежить від регіону, де знаходиться підприємство, адже в деяких населених пунктах воно може бути зареєстроване як критична інфраструктура і не страждати від перебоїв зі світлом.

Молоко, скриншот: YouTube

Водночас, за прогнозами вчених Інституту аграрної економіки, роздрібні ціни на молоко та молочну продукцію можуть піднятися в середньому до 5%, у тому числі вартість пастеризованого молока жирністю до 2,6% може підскочити до 40 гривень за літр.

Ціни на молоко. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче

Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа

Показати ще

Варто зазначити, що за даними Мінфіну, середні цінники на молоко в лютому майже дорівнюють цінам минулого місяця. У той же час, деяка молочна продукція, як, наприклад, сир, подорожчала.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, ми писали, шанс економно поповнити запаси: супермаркети порадували новими цінами на гречку, цукор та макарони.