Українці можуть побачити "золоту" рибку в найближчому супермаркеті і йдеться не про якусь казку, а про невеселу реальність, у якій ціни на продукти зростають, як на дріжджах. Скільки доведеться викласти за кіло риби у перші дні лютого, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Риба, особливо в супермаркетах, і раніше не відрізнялася особливою доступністю для гаманців пересічних українців. Тим не менш, дозволити її собі було цілком реально, навіть не маючи великої зарплати.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Так, станом на 2 лютого короп живий у середньому коштує 150,56 гривні за один кілограм. Цей вид риби трохи подешевшав, адже у січні цінник становив 150,90 гривні за кіло. Примітно, що за аналогічний період минулого року середня ціна не доходила і до 100 гривень.

Короп потрошений, який у січні в середньому коштував 148,68 гривні за кіло, подорожчав до 157,45 гривні за кіло.

Популярні новини зараз

Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Показати ще

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

В той самий час оселедець слабосолений в перші дні лютого оцінюється практично "на вагу золота". Середній цінник на рибу сягнув 152,60 гривні за кілограм. У січні ціна була на рівні 130,93 гривні за кіло, тобто продукт додав у ціні майже 22 гривні.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, м'ясні продукти стають розкішшю: супермаркети підняли ціни на бекон, сосиски та ковбаски.

Також наш портал інформував, в українських супермаркетах подешевшали яйця, але поки що радіти рано: скільки коштує десяток.

Крім того, ми писали, чи сидимо на овочах? У супермаркетах показали, наскільки змінилися ціни на овочі в Україні.