В Україні продовжують зростати ціни на багато продуктів харчування, що зумовлено багатьма факторами, спровокованими повномасштабною війною. Зокрема, дорожчає м'ясна продукція, наприклад, прикупити сосисок до пюре - тепер неслабкий удар для бюджету багатьох українців. Про це свідчать дані моніторингу порталу Мінфін.

Перебої з подачею електроенергії, порушення процесів логістики, скорочення поголів'я худоби — це лише кілька причин з яких в Україні зростають ціни на м'ясо і продукти переробки, наприклад, ті ж сосиски. У лютому ці м'ясні ласощі знову додали в ціні.

Ціни на сосиски. Фото: скрін youtube

Станом на 3 лютого сосиски торгової марки "Алан" яловичі в середньому пропонуються по 115,42 гривні за упаковку вагою 350 грамів. Якщо порівнювати з попереднім місяцем, то товар подешевшав майже на гривню, але в річному обчисленні цінник залишається високим.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

В Україні готується революція у житловій сфері

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Водночас сосиски "Бащинський" філейні помітно підскочили у ціні. Якщо у січні середній цінник становив 198,62 гривні за кілограм, то на початку лютого вартість зросла до 217,58 гривні за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, шанс економно поповнити запаси: супермаркети порадували новими цінами на гречку, цукор та макарони.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.