Наприкінці січня цінники на курячі яйця почали трохи знижуватись, але вже в перші дні лютого вартість продукції знову піднялася, повернувшись на колишній рівень. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Ще восени минулого року ціни на курячі яйця різко злетіли і з того часу тримаються практично на тому ж рівні. Експерти прогнозують, що вже навесні українці побачать довгоочікуване здешевлення, адже поголів'я курей відновлюється.

Ціни на яйця, скріншот з відео

Так, станом на 4 лютого яйця курячі торгової марки "Квочка" в середньому коштують 74,20 гривні за десять штук. У січні середній цінник цих яєць був на рівні 73,47 гривні за десяток. Також подорожчала продукція торгової марки "Ясенсвіт". Якщо у січні середня ціна становила 74,10 гривні за десяток, то зараз вона зросла до 74,15 гривні.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

В то й самий час, цінник на яйця "Ясенсвіт" у фасуванні по 18 штук не змінився - 132,07 гривні, як і в попередньому місяці. Три десятки яєць цієї торгової марки також можна купити за січневою ціною – 218,55 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.