Огірки поступово перетворюються на справжній делікатес для українців. Якщо в літній період їх можна самостійно виростити, то решту часу доводиться купувати, а ціни на них дуже пристойні. Наприклад, у лютому тепличні огірки подорожчали одразу на 30%. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

У раціоні кожної людини мають бути овочі, адже вони містять необхідні вітаміни, мікроелементи і просто є добрим доповненням до різних страв. Огірки - одні з найпопулярніших овочів, але дозволити їх собі стає все складніше через стрімке зростання цін.

Огірки, скріншот: YouTube

Так, станом на 4 лютого середній цінник на огірки становить 89,99 гривні за кілограм, що більше ніж на 11 гривень дорожче, ніж попереднього місяця. Огірки гладкі подорожчали із 119,99 до 122,33 гривні за кіло.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Рекордсменами з подорожчання стали огірки колючі – з 94,60 гривні у січні до 145,90 гривні у перші дні лютого. Водночас тепличні огірки також не відстають і додали в ціні близько 30%. Середній цінник на овоч піднявся із 67,19 до 91,90 гривні за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не капуста, а "золото": супермаркети різко підняли ціни на овоч, заплатити доведеться майже на 40% більше.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, апельсини обійдуться дешевше, ніж мандарини: супермаркети оновили ціни на цитрусові на початку лютого .