Фрукти, як і більшість харчових продуктів зросли в ціні від початку повномасштабного вторгнення в Україну російської федерації. За рік ціна на деякі продукти знизилася, але значна частина вагомо зросла.

Наприклад, улюблені в зимовий період апельсини минулого року станом на 1 лютого коштували в середньому 28,56 грн за кілограм, а цього року "знижена" ціна за місяць становить 55,27 грн, і це при тому, що зарплати та пенсійні виплати майже не змінилися за рік. Такі дані подає портал Мінфін.

Апельсини, фото: Pixabay

Якщо ж порівнювати з ціною у січні, то апельсини знизились в ціні, адже минулого місяця кілограм помаранчі коштував 63,23 грн.

Банани минулого місяця коштували 69,55 грн, тепер зросли трохи більше ніж на гривню і коштують 70,97 грн за кілограм. Щоправда, це середня ціна, і в Новусі та Варусі досі можна придбати фрукти за 69,90 грн.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Мандарини також зросли в ціні майже на 2 грн, та коштують 69,92 грн за кілограм. Минулого року, тобто це ще до вторгнення, ціна за кілограм мандаринок в середньому коштувала 42 грн. тобто за рік вітамінний фрукт виріс в ціні майже на 30 грн.

Яблука українські за місяць майже не змінилися в ціні. Та завдяки шаленому урожаю який було зібрано торік, ціна на цей чудовий український фрукт залишається майже на рівні з минулим роком. У лютому 2022 року кіло яблук коштувало 10,92, а тепер ціна знаходиться в середньому на позначці 11-12 грн.

Нагадаємо, ми писали, що вітаміни не для всіх: українські супермаркети поділилися цінами на банани, лимони та яблука.

Як повідомляв "Знай.ua", ціни продовжать зростати, але вже не так інтенсивно: у НБУ озвучили прогноз на 2023 рік.

Також "Знай.ua" інформував, поки зростання цін на цибулю та моркву шокує українців, груша активно дешевшає: з чим це пов'язано.