Українці щомісяця отримують по дві платіжки за блакитне паливо: один за обсяг спожитого газу, а другий за його доставку. Вартість доставки газу щорічно перераховується, тож для деяких українців суми у платіжках можуть зрости. Кому доведеться заплатити більше.

Щороку вартість доставки блакитного палива перераховується залежно від того, скільки споживало газу домогосподарство у період з вересня до жовтня попереднього року. На основі даних за цей період тарифи змінюються кожного січня і споживачам надходять платіжки з новими сумами.

Лічильник газу, фото: Знай.ua

Варто зазначити, що в Україні діє мораторій, в рамках якого не дозволяється підвищувати тарифи на газ для населення, однак у разі доставки газу ніяких обмежень немає. Відповідно, що більше сім'я споживала газу — то більше будуть суми у платіжках.

До речі, якщо домогосподарство зовсім не користується газом, але залишається підключеним до труби, то за доставку газу все одно доведеться платити, але за мінімальним тарифом.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що тариф на доставку блакитного палива формується в кожній області окремо, тобто не фіксований для всієї країни.

Раніше портал Знай повідомляв, доведеться платити понад 10 гривень за куб: українцям показали нові ціни на газ у лютому.

Також наш портал інформував, чи платіжки витягнуть останні копійки? В Україні прогнозують підвищення тарифів на деякі комунальні послуги.

Крім того, ми писали, в Обленерго розповіли, чому суми у платіжках українців за електроенергію не знизилися і на кілька гривень.