Кабінетом Міністрів України 27 січня 2023 року було прийнято постанову №76 щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час. Нею було затверджено новий Порядок бронювання військовозобов’язаних.

Як повідомляє Ukrainian Agribusiness Club, оскільки переважна більшість працівників аграрних компаній була заброньована у березні та травні 2022 року, термін їх відстрочки має закінчитись починаючи з середини лютого 2023 року.

"Новий порядок передбачає, що відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, які були надані військовозобов’язаним рішеннями Мінекономіки України до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на який вони надані.", - йдеться у повідомленні. Ukrainian Agribusiness Club

Трактор, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Однак, як пояснили фахівці, ця Постанова на практиці все ще не працює через проведення роз'яснювальних робіт та погодження критеріїв з відповідними держорганами. Саме від них залежить отримання статусу критичної важливості підприємства для функціонування економіки, доведення мобілізаційних завдань, забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Показати ще

"Крім того, Державна податкова служба також перебуває на етапі розробки необхідних форм довідок та порядку їх видачі, що додатково гальмує процес отримання підприємством для підтвердження критичної важливості таких довідок.", - йдеться у повідомленні. Ukrainian Agribusiness Club

Збір врожаю картоплі, скріншот: Youtube

Як результат, наразі агропідприємства е мають змоги навіть отримати статус критичних для національної економіки. Тому необхідність автоматичного продовження вищезазначених бронювань стає надзвичайно критичною. Це особливо важливо з огляду на весняно-польові роботи, які розпочнуться вже в березні 2023.

То ж аграрії звернулися до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля із проханням в терміновому порядку розглянути можливість додатково продовжити поточні бронювання ще на 1 місяць з метою забезпечення безперебійної роботи агропідприємств, які підтримують функціонування економіки та продовольчу безпеку країни.

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро