В Україні завжди вистачало скарг про підвищення тарифів і загалом неякісні комунальні послуги, але на цьому все закінчувалося. Дивовижний випадок з українцем довів, що справедливість все ж таки існує, бо суд зобов'язав винуватця виплатити йому компенсацію за відключення гарячої води.

Цей випадок трапився з мешканцем Чернігова. 7 лютого 2023 року Деснянський райсуд зареєстрував справу про те, що "Облтеплокомуненерго" зобов'язується виплатити 6 тисяч гривень своєму клієнту в якості морального збитку за відключення гарячої води.

Гаряча вода

"У січні 2023 року позивач звернувся до суду з позовом до Акціонерного товариства "Облтеплокомуненерго", в якому просить визнати неправомірними дії відповідача щодо припинення надання послуги з постачання гарячої води", - йдеться у документах справи №2/ 750/401/23.

Клієнт стверджував, що комунальне підприємство вчиняє незаконно, тому він має право вимагати компенсацію.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Після того, як суд проаналізував договір про надання послуг, став на бік українця, ґрунтуючись на тому, що послуги мають своєчасно надаватися споживачеві, у встановлених обсягах, належної якості, безпечні для його життя, здоров'я.

Суд. Фото: скрин відео

Проте представники підприємства та позивач до суду не з'явилися, а попросили провести розгляд без їхньої участі. Спочатку українець хотів 10 тисяч компенсації, але суд стягнув 6 тисяч гривень.

Нагадаємо, від 6 до 20 тисяч гривень: українці почнуть отримувати нові щомісячні виплати

Раніше ми писали про те, хто з українців не буде покликаний навіть при врученні повістки