Розмір мінімальної пенсії в Україні переглядався щорічно через підвищення прожиткового мінімуму. Наприклад, 2022 року мінімальну пенсію підвищили двічі — влітку та перший місяць зими. Як буде з виплатами у 2023 році та чи варто українцям сподіватися на підвищення, розповів голова Пенсійного фонду України Євген Капінус в інтерв'ю apostrophe.

Євген Капінус заявив, що у вкрай складних умовах воєнного стану Пенсійний фонд виконує всі соціальні зобов'язання перед громадянами, зокрема своєчасно та в повному обсязі виплачує пенсії.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Чиновник наголосив, що державний бюджет України на 2023 рік зберігає соціальні стандарти на рівні, що склався на 1 січня 2023 року. Тобто прожитковий мінімум не змінюватиметься, а отже й мінімальні пенсії залишаться на рівні 2093 гривні.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

Водночас уже минулого року було досягнуто результату, коли для різного віку пенсіонерів, які мають повний страховий стаж 20/25 років (для жінок/чоловіків) або 30/35 років (для жінок/чоловіків), мінімальний розмір пенсійної виплати було встановлено вище за прожитковий мінімум – 2300, 2500, 2600, 3000 гривень Євген Капінус

Раніше портал Знай повідомляв, кому ще не потрібно чекати на пенсійний вік: яка категорія українців може отримувати виплати та пільги з 50 років.

Також наш портал інформував, деяким українцям можуть припинити нарахування соцвиплат: що потрібно зробити, щоб не залишитись без допомоги.

Крім того, ми писали, що робити у разі закінчення терміну дії пенсійної картки: інструкція для українців.