Харчування зеленими бананами може здатися непривабливим для багатьох людей, але є ряд переваг для здоров'я, які можуть здивувати. Стиглі рослини на відміну від зелених незрілих містять в собі більше вітамінів і мікроелементів.

Одним із корисних видів фруктів є банани. Цей улюблений багатьма продукт можна їсти як у звичному вигляді, так готувати з його застосуванням безліч смачних десертів та дієтичних страв. Питання про те, що корисніше, зелені або жовті банани, не має чіткої відповіді.

Ціни на банани. Фото: скрін youtube

Стиглі банани

Жовті банани калорійніші, внаслідок чого їх рекомендується вживати для підвищення енергії організму. У їхніх плодах більше цукру, отже такий фрукт має більш високий глікемічний індекс.

Банани нормальної стиглості багаті багатьма поживними речовинами, зокрема, містять калій, вітамін C, вітамін B6 і харчові волокна. Але резистентного крохмалю в них менше, ніж у зелених. Саме він підтримує корисну мікрофлору кишківника та регулює рівень цукру в крові.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Зелені банани

По своїй поживній цінності зелені банани поступаються жовтим. У них менше вітамінів. Це стосується незрілих десертних бананів. Зелені банани відрізняються дещо гіркуватим смаком. У них значно менше вуглеводів і цукрів, що робить їх корисними для тих, хто дотримується дієти.

Зелені банани, фото agronomu

Зелені банани будуть особливо корисні для людей, що страждають діабетом 2-го типу. Незрілі ягоди також рекомендовані тим, у кого є проблеми з травленням. Зелені банани мають хороший послаблюючий ефект. Незрілі рослини містять велику кількість крохмалю. Внаслідок цього при їх вживанні швидше виникає почуття ситості.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що будемо давитись прісною їжею? Українцям показали оновлені ціни на сіль та цукор у супермаркетах.

Як повідомляв "Знай.ua", як покращити стан шкіри всього за одну ніч: декілька кроків на шляху до ідеального обличчя.

Також "Знай.ua" інформував, ласунам на замітку: скільки шоколаду можна з'їдати на день без шкоди здоров'ю.