У лютому в Україні подорожчали деякі продукти, які є майже в кожному споживчому кошику - сіль, борошно та вершкове масло.

Популярні супермаркети вже оновили цінники і тепер українці знають, де ці позиції обійдуться дешевше. Мінфін зібрав усі дані про ціни.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Майже наприкінці лютого за кілограм морської солі доведеться віддати на 50 копійок дорожче порівняно з минулим місяцем – 33,05 грн. Це дуже стабільна ціна з огляду на досвід 2022 року. Звичайна кам'яна сіль у середньому коштуватиме 24,77 грн/кг.

Найбюджетніший варіант морської можна зустріти у Варусі – 28,50 грн за кг, а от кам'яної в Ашані та МегаМаркеті – 25 грн/кг та 23,6 грн/кг відповідно.

Популярні новини зараз

Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Ціни на сіль, дані Мінфін

На борошно "Хуторок" встановлено середню ціну у розмірі 23,03 грн за кг, тоді як місяць тому це ж борошно коштувало 21,45 грн за кг. Пачка вагою 2 кг дорожчий - 44,55 грн.

У Метро є можливість купити найдешевше - 39,90 грн за 2 кг.

Ціни на борошно, дані Мінфін

Молочка наприкінці зими загалом дорожчає, зокрема вершкове масло. Торгова марка "Яготинське" 73% жирності коштує 72,51 грн за 200 р. Найприємніша ціна у Новусі – 69,89 грн.

Ціни на масло, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що імпорт буде не по кишені? Чого очікувати від цін на овочі та фрукти після катастрофи в Туреччині

Як повідомляв Знай.ua, виробництво дорожчає щодня: чому українці не побачать низьких цін на свинину

Також портал Знай.ua писав, нав'язали картку та відмовилися від відповідальності: клієнт ПриватБанку "нагодував" шахраїв за кордоном на 10 тисяч грн.