Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики рекомендує ухвалити законопроєкт №8198 щодо призначення пенсії особам, які проживають на тимчасово окупованій території або на території, де ведуться бойові дії.

У Кабміні вирішили призначити пенсії заднім числом. Про це йдеться у проєкті Закону, що розміщений на сайті Верховної Ради.

Пенсіонерка. Фото: Youtube

Згідно з текстом проєкту, автори пропонують запровадити норму щодо призначення пенсійних виплат певним категоріям громадян незалежно від терміну звернення людини до Пенсійного Фонду України. Це буде тимчасова норма, яка буде діяти на час дії воєнного стану та три місяці після його закінчення.

Проблема полягає в тому, що громадяни, які набули право на пенсію та проживають на тимчасово окупованій території або на території, де ведуться бойові дії, з незалежних від них причин не можуть безпосередньо звернутись до органів Пенсійного фонду України.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube

Зазначається, що у разі прийняття відповідної норми пенсію цим особам зможуть призначити заднім числом з дати настання відповідного права та незалежно від дати звернення.

У документі підкреслюють, що навіть у разі порушення термінів подачі заяви від громадянина України поза визначеними нормами, пенсію будуть призначати з дати настання відповідного права і незалежно від дати звернення.

Нагадаємо, ми писали, що Ощадбанк більше не працюватиме, як раніше: українцям повідомили про зміни.

Як повідомляв "Знай.ua" українців готують до чергового зростання цін на продукти: чому інфляція може прискоритись.

Також "Знай.ua" інформував, що українцям назвали два легальні способи збільшити виплати пенсій.