Тарифи на деякі комунальні послуги можуть підняти вже цієї весни. Про це заявив експерт з ЖКП та голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі "Сніданок з 1+1".

Олег Попенко зазначив, що в Україні продовжує діяти мораторій на підвищення комунальних послуг, проте це не повністю захищає населення від подорожчання. У законі прописано кілька тарифів, які не можна піднімати, доки у країні воєнний стан. Мова про ціни на гарячу воду, опалення та розподіл газу.

Скрін, відео YouTube тарифи

Експерт наголошує, що інші тарифи на комуналку, які не прописані у законі про мораторій, зокрема на електрику, можуть підняти. На його думку, до нових сум у платіжках споживачам слід готуватися вже цієї весни.

"Я думаю, що з 1 квітня на нас чекатиме підвищення тарифів. Насамперед на електроенергію і можливо на газопостачання", - заявив Олег Попенко.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Комунальні платежі. Фото: Youtube

Варто зазначити, що в уряді вже неодноразово згадували, що в найближчому майбутньому на українців чекає підвищення тарифів. Втім, офіційне рішення поки що не озвучувалося і достовірно невідомо, як можуть підняти вартість комунальних послуг.

Раніше портал Знай повідомляв, українці скаржаться на роботу "Нафтогазу", показники лічильника не передати, а суми у платіжках надхмарні: "З січня почався жах".

Також наш портал інформував, як отримати всю інформацію про нарахування субсидії та її розмір онлайн: українцям дали інструкцію.

Крім того, ми писали підвищення цін на комуналку: на скільки більше доведеться заплатити за електрику українцям.