Багато хто вже хоче, щоб скоріше прийшов теплий місяць квітень, адже свято 8 березня вже минуло, і березень особливо не цікавий, нібито. Проте у березні буде ще один сюрприз для одержувачів соціальних виплат. Є інформація, що в Україні відбудеться процедура підвищення страхових виплат.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "На пенсії".

Потрібно розуміти, що страхові виплати – це гроші, які сплачуються застрахованим особам у разі настання страхового випадку.

Українці, фото: Знай.ua

Перелік обставин та професійних захворювань, за яких слідує страховий випадок, визначено Кабінетом Міністрів України (постанова від 17.04.2019 №337 "Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві").

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Перерахунок здійснюється згідно із Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування", який визначає підстави та порядок перерахунку страхових виплат. Перерахунок може бути як індивідуальним, пов'язаним з обставинами конкретної людини, і масовим.

Українці, скріншот: YouTube

Індивідуальний перерахунок щомісячних страхових виплат провадиться у зв'язку зі зміною ступеня втрати професійної працездатності людини (у%) або зміною складу сім'ї померлого. Такий перерахунок здійснюється за відповідним зверненням потерпілого або члена його сім'ї.

Масове перерахування щомісячних страхових виплат здійснюється без обігу людини щорічно, з 1 березня, на коефіцієнт, що враховує показники зростання споживчих цін та середньої заробітної плати (доходу) в Україні.

2023 року коефіцієнт збільшення щомісячних страхових виплат становить 1,197 (у межах максимального розміру). Внаслідок перерахування виплати розмір збільшення не може перевищувати 1500 гривень.

Нагадаємо, на 20% більше: кому з українських пенсіонерів реально отримати вищу пенсію, що потрібно.

Раніше повідомлялося, субсидію доведеться повернути державі: у ПФУ назвали дві причини.

Також, кілька категорій українців залишаться без пенсії: на кого чекає покарання.