На фоні зростання вартості багатьох популярних продуктів, ціна на цибулю в Україні б'є всі рекорди. Однак це не межа, відзначають експерти.

Свою думку стосовно майбутнього зростання вартості на цю продукцію висловив аналітик "Українського клубу аграрного бізнесу" Максим Гопка, пише agronews.ua. За словами експерта ціна на цибулю зростає навіть попри на те, що її імпорт у лютому зріс у 2,5 раза порівняно з січнем.

"Зараз цибуля коштує від 52 до 58 грн/кг. Тож я думаю, десь ще на 30% зростання цін на цю продукцію буде на початок травня точно", — повідомив Гопка. Максим Гопка

Цибуля, фото naturae

Фахівець додав, що наприкінці весни попит на ринку зменшуватиметься. Це пояснюється тим, що цибуля вже зростатиме на присадибних ділянках. Це також вплине й на ціну.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Варто додати, що середні ціни на харчові продукти у лютому 2023 року, порівняно з лютим минулого року, зросли на 31,5%. А загалом у лютому цього року ціни на харчові продукти та безалкогольні напої на споживчому ринку зросли на 1,5%.

Згідно з даними фахівців за рік продукти здорожчали на 31,5%. Про це йдеться на сайті Державної служби статистики (Держстату). Фахівці відзначають, що базова інфляція в останній місяць зими зменшилася до 0,5% — з 0,7% у січні та 0,8% у грудні 2022 року.

Продукти у супермаркеті, фото: Знай.ua

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати