З 1 квітня 2023 року українці можуть розраховувати на отримання більших виплат. Це стосується робітників, які продовжують працювати перебуваючи на пенсії.

Пенсійний фонд у відповідь на інформаційний запит журналістів повідомив, що з 1 числа отримуватимуть більше пенсіонери, які продовжують працювати та набули не менше як 24 місяці трудового стажу з моменту попереднього перерахунку.

Виплати. Фото: скрін youtube

У відповіді на запит зазначається, що якщо два роки не минуло, перерахунку не буде.

З 1 квітня, без додаткового звернення, проводять перерахунок пенсії особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати. Перерахунок пенсії проводиться особам, які після призначення пенсії набули не менше як 24 місяці страхового стажу. — зазначається у повдомленні.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Відповідь ПФУ на запит Апострофу

Відповідь ПФУ на запит Апострофу

У березні поточного року була проведена індексація пенсій для значної кількості пенсіонерів. Вона відбулась автоматично. Згідно з оприлюдненою днями інформацією, середній рівень підвищення склав близько 450 гривень.

Гроші. Фото: Youtube

Але тут враховувався ряд критеріїв, тому зростання виплат було різним, мінімальне підвищення, за даними ПФУ склало 100 грн, але українці повідомляли про 60 та 70 грн підвищення.

Нагадаємо, ми писали, що терміново перевипустіть свої картки: monobank звернувся до українців з порадою.

Як повідомляв "Знай.ua" правила надання відпусток хочуть змінити: як відпочиватимуть українці.

Також "Знай.ua" інформував, 40 грн за один "зелений": долар може перетнути психологічну позначку у майбутньому - прогноз експерта.