В Україні стрімко зростають ціни на продукти харчування, зокрема ті, що входять до категорії першої необхідності. Так, у другій половині березня у супермаркетах злетіли ціни на популярну крупу – рис. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стає все складніше забезпечити себе продуктами харчування, адже попри уповільнення темпів інфляції цінники в магазинах продовжують зростати. Йдеться навіть не тільки про якісь "делікатеси", а про звичайні крупи.

Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube

Так, станом на 21 березня довгий рис в середньому пропонується по 86,40 гривні за один кілограм. У лютому середній цінник на крупу становив 75,15 гривні за кіло, тобто продукт злетів у ціні більше ніж на 11 гривень.

Рис круглий також подорожчав. У другій половині березня середній цінник на нього тримається на рівні 79,07 гривні за кілограм. Минулого місяця вартість становила 76,58 гривні за кіло.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Натомість рис довгий пропарений навпаки — подешевшав. На даний момент середній цінник у супермаркетах становить 67,60 гривні за кіло, а минулого місяця цей рис коштував 70,55 гривні за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на гречку падають, а "борщовий набір" дорожчає: у Держстаті розповіли, що можуть купити собі українці.

Також наш портал інформував, що півзарплати за помідор: цінники на овоч злетіли до 250 гривень за кіло, чи є надія на здешевлення.

Крім того, ми писали, на борщ не вистачить, але можна зварити рагу: в Україні дешевшає картопля, а морква та капуста різко дорожчають.