Українцям надають грошову компенсацію у разі отримання травм різного характеру на виробництві та перебування на лікарняному. Оплата лягає на плечі не лише роботодавців, а й державної структури.

Про це нагадали у ГУ Пенсійного фонду Донецької області. Якщо людина травмувалася на виробництві, вона може розраховувати на допомогу з тимчасової непрацездатності у розмірі 100% середньої заробітної плати, яка оподатковується.

Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua

У відомстві повідомили, що компенсацію перші 17 днів оплачуються за рахунок роботодавця, а з 18-го дня це стає обов'язком Пенсійного Фонду, якщо буде надано заяву-розрахунок.

Щоб потерпілому сплатили компенсацію, йому необхідно подати такі документи:

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще
  • листок непрацездатності, виданий у встановленому порядку;
  • акт розслідування нещасного випадку, пов'язаного з провадженням, або акт розслідування хронічного захворювання за встановленими формами.

Також українцям нагадали, що формування е-лікарняного можна перевірити онлайн на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду. Там можна дізнатися дату відкриття та закриття листка непрацездатності, а також причину.

Робітники, фото: Unian

Раніше ми писали про те, що ще одна категорія українців зможе вийти на пенсію раніше 60 років: кому не потрібно працювати довше

Як повідомляв Знай.ua, заборона на виїзд з України підліткам з 13 по 18 років: у Держприкордонслужбі дали пояснення

Також портал Знай.ua писав, що березнева індексація встановила нові показники для пенсіонерів: нараховувати менше 8 000 грн не мають права