Українців уже попередили, що у найближчій перспективі можуть збільшитися тарифи на електроенергію та воду. Втім, це не єдине підвищення тарифів на комуналку, яке може чекати на споживачів. У Верховній Раді активно точаться дискусії навколо тарифів на газ та тепло. Про це розповів на своєму YouTube каналі перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко.

Щодо підвищення тарифів на блакитне паливо поки що немає жодної конкретики, втім, дискусії з цього питання тривають у стінах парламенту. Як зазначає Олексій Кучеренко, нинішня ринкова вартість газу становить 16 гривень за кожний кубометр, а яким буде тариф для населення поки що невідомо.

Комунальні тарифи, кадр з відео

"Вже існує ціна ринкова на газ – 16 грн/кубометр, з боку "Нафтогазу" обговорюється. Я сподіваюся, що вони не одразу ці 16 грн на населення вивалять, спочатку на теплокомуненерго. І тоді це проблема буде мерів міст – отримати ціну на газ 16 грн і перерахувати тариф на тепло. А якщо газ підвищать, а тарифи немає, то тоді мери міст мають знайти джерело, щоби покривати це", - зазначив Олексій Кучеренко.

Скрін, відео YouTube тарифи

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Показати ще

Щодо підвищення тарифів на електроенергію, то нардеп вважає, що 2,5 гривні за кВт/год — найлегший варіант. Він зазначив, що для українців, які споживають не більше 100 кВт на місяць, цілком обґрунтованими будуть 6-7 гривень за кВт.

Раніше портал Знай повідомляв, скільки доведеться віддавати українцям за новими тарифами на світ: ціна кіловат зросте вдвічі .

Також наш портал інформував, за комуналку платити більше не будемо: українці дізналися, тарифи на які послуги точно не зростуть .

Крім того, ми писали, нова "заморозка" комунальних тарифів: які платіжки не зміняться цього разу.