Раніше повідомлялося, що при нарахуванні пенсійних виплат, українці самі можуть вказувати період за який їм враховувати середню заробітну плату для розрахунку пенсії.

Однак це не зовсім так. Жінка, яка має 4 категорію чорнобильців, понад 30 років стажу, запитує, чому їй не взяли для розрахунку зарплату за останні роки. Запитання жінка розмістила на сторінці в Fаcebook СОЦІАЛКА.UA.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Мені 55 років, належу до 4-ї категорії чорнобильців, маю більше як 30 років страхового стажу. Останні 15 років я працювала на одній роботі (метеоролог). Чому мені при нарахуванні пенсії не брали зарплату за останні роки? Казали, що будуть нараховувати зарплату за останні роки, а все одно 2750 грн. Поясніть, будь ласка, може, ще можна щось вирішити?

Фахівці пенсійного законодавства зазначають, що Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" передбачено, що визначення заробітної плати для обчислення пенсії здійснюється відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

У нормах визначено, що для обчислення пенсії враховується заробітна плата за весь період страхового стажу після 1 липня 2000 року. Визначення заробітної плати для обчислення пенсії за останні роки чинним законодавством не передбачено.

Скриншот повідомлення

Нагадаємо, ми писали, що немає оплати, забудь про субсидію: в Україні можуть відмовитись від звичної допомоги на оплату комуналки.

Як повідомляв "Знай.ua" отримуватимуть гроші щороку до Дня Незалежності: Кабмін затвердив порядок нових виплат.

Також "Знай.ua" інформував, підвищення пенсійного віку та нова індексація: у Мінсоцполітики розповіли, що чекає на українців.