Пожертву для своїх батьків, бабусь чи дідусів, або просто для всіх українських пенсіонерів можна тепер через сервіс Пенсійного фонду.

Відтепер у Пенсійний фонд можна перерахувати благодійну пожертву, щоб збільшити розмір пенсії конкретної людини, або зробити внесок знеособлено. У Нацбанку розповіли, як це працює.

Гроші. Фото: Youtube

Відтепер можна перерахувати відповідну суму коштів в Пенсійний фонд України онлайн. Це стало достуним для українців, після хвалення закону, згідно з яким будь-яка людина зможе робити благодійні внески на виплату пенсій.

У разі здійснення персоналізованої пожертви 70% внеску спрямовується на виплату певній людині, а 30% – до солідарної пенсійної системи. Ці кошти (30%) розподілятимуть між пенсіонерами з найнижчими пенсіями.

Популярні новини зараз

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Показати ще

Якщо ж здійснюється неперсоналізована пожертва, то вся сума (100%) спрямовуватиметься до солідарної системи на пенсійні виплати.

Як зробити пожертву

На порталі ПФУ обрати розділ "Благодійні пожертви" у правому кутку https://portal.pfu.gov.ua/

Соцвиплати. Фото: скрін youtube

Необхідно заповнити відповідні поля:

  • якщо людина бажає зробити благодійний внесок на користь конкретного пенсіонера, потрібно зазначити суму коштів, вказати прізвище, ім’я та по батькові отримувача, а також його ідентифікаційний код;
  • якщо є бажання зробити внесок на користь усіх пенсіонерів, варто зазначити лише суму пожертви.

Далі необхідно натиснути "Сплатити" та обрати опцію "Сплатити онлайн". Після цього необхідно ввести дані власної платіжної картки та підтвердити платіж.

Персоналізовані благодійні кошти вноситимуть у документи для пенсійної виплати максимум через один місяць після їх надходження.

Нагадаємо, ми писали, що немає оплати, забудь про субсидію: в Україні можуть відмовитись від звичної допомоги на оплату комуналки.

Як повідомляв "Знай.ua" отримуватимуть гроші щороку до Дня Незалежності: Кабмін затвердив порядок нових виплат.

Також "Знай.ua" інформував, безпечне збереження трудової: як оцифрувати документ, щоб не втратити стаж.