Частина українців, які отримують субсидію на оплату комунальних послуг, може залишитися без допомоги держави в новому сезоні. Хто в зоні ризику і що потрібно зробити, щоб унеможливити втратити виплати, повідомляє "24 канал".

Опалювальний сезон в Україні підходить до завершення, а отже, незабаром одержувачам субсидії на оплату послуг ЖКГ перераховуватимуть їх уже на наступний, неопалювальний період. При цьому субсидіанти, які мають борги за комунальні послуги, можуть втратити право на субсидію.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Отже, до травня потрібно встигнути розібратися із боргами, якщо вони є. В іншому випадку з субсидією на сезон, що не опалюється, можна попрощатися. Якщо необхідної суми на оплату боргу немає, можна укласти з постачальником послуг договір про реструктуризації заборгованості.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

До речі, у деяких випадках субсидіанти можуть змусити повернути отримані виплати. Зокрема, така ймовірність існує, якщо людина вказала неправильну інформацію при оформленні субсидії, наприклад, приховала реальний дохід. Також змусити повернути виплати можуть, коли людина у 30-денний термін не поінформувала відповідні органи про виникнення обставин, що впливають на перегляд права на субсидію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, старих субсидій уже не буде: українцям показали, як зміниться допомога на оплату комуналки з 1 квітня.

Також наш портал інформував, що березнева індексація встановила нові показники для пенсіонерів: нараховувати менше 8 000 грн не мають права.

Крім того, ми писали, хто з українців може вийти на заслужений відпочинок раніше 60 років: цим категоріям належить дострокова пенсія.