В Україні перевірятимуть роботодавців, які виплачують неофіційну зарплату своїм співробітникам та не оформлюють їх належним чином. За це загрожують штрафи на круглі суми.

За перевірки взялася Держслужба з питань праці, повідомили у Державній податковій службі. Процедуру сплати податків, єдиного внеску та трудові відносини роботодавців із працівниками ретельно контролюватимуть.

"У ході моніторингу ідентифікуються роботодавці, які мають високий ризик використання незадекларованої праці", - додали у відомстві.

Робота в офісі, фото rbc

Роботодавець буде зобов'язаний виплатити штраф у розмірі 67 000 гривень, якщо має у підпорядкуванні хоча б одного неоформленого працівника. За повторне порушення доведеться заплатити набагато більше – 201 000 гривень.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

За 2022 рік в Україні виявили 3 мільйони громадян, які працюють неофіційно. За підрахунками, навіть за одержання ними мінімальної зарплати сума недоотриманих податків бюджетом країни становила майже 100 млрд гривень.

Пошук роботи

Роботодавці не мають права відмовитись від перевірки на наявність неоформлених співробітників. Якщо вони не допустять служби до моніторингу, їм також загрожує штраф у розмірі 16 мінімальних зарплат – 107 200 грн.

"Пам’ятайте! Україна бореться з окупантами не лише зброєю, а й своєю працею, яка має бути задекларованою! Той, хто не платить податки – не підтримує наших захисників!" - заявили у податковій.

Нагадаємо, українцям спростили процес оформлення пенсії: у ПФУ розповіли про нововведення

Як повідомляв Знай.ua, гроші зникають з рахунків клієнтів "Ощадбанку": без SMS та коду підтвердження