Чимало наших читачів, якщо і починають говорити про те, що може змінитися з 1 квітня, то може йтися про підвищення комунальних тарифів. Однак, є інформація, що з 1 квітня деякі українці на заслуженому відпочинку отримають дуже приємну надбавку.

Фінансове становище може покращитись у працюючих пенсіонерів, їх виплати зміняться, і таких громадян в Україні понад 2,7 млн.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Перерахунок стосуватиметься тих пенсіонерів, які продовжують працювати після виходу на пенсію. Тобто вони мають ще одне джерело доходу, крім пенсії, і які продовжують напрацьовувати страховий стаж.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Для них перерахунок провадиться після придбання 24 місяців страхового стажу після призначення (перерахунку) пенсій. Наприклад, осіб, які вийшли на пенсію у 2021 році. Відповідно, за цей період їх стаж збільшився на 24 місяці.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

"Саме такі громадяни отримають у квітні перерахунок пенсії за оновленим страховим стажем, що впливає на розмір пенсії. Це все індивідуально", - розповіла українцям заступник голови Мінсоцполітики Дар'я Марчак.

Простими словами: якщо пенсіонер працює та пенсію йому перераховували у 2022 році, то зараз підвищення для нього не передбачається. Звертатися до Пенсійного фонду та заповнювати додаткові папери не потрібно. Весь перерахунок буде автоматичним.

Нагадаємо, не вистачить навіть на пляшку пісного: хто з пенсіонерів приречений на 100 гривень надбавки у 2023 році.

Раніше повідомлялося, яку фінансову допомогу українцям надають навесні 2023 року: гроші від трьох організацій.

Також, скільки в Україні коштує видача та обмін посвідчення водія: ціни та важливі нюанси.