В Україні почали знижуватися ціни на пшеничне борошно. Однією із причин здешевлення є стабілізація енергосистеми, яка дозволила збільшити пропозицію продукту на ринку. Про це інформує "АПК-Інформ".

Енергосистема України стабілізувалася після масового обстрілу російськими окупантами. Це дозволило не лише без обмежень подавати електрику до будинків українців, а й дозволило з полегшенням видихнути виробникам продуктів.

Борошно, скріншот: YouTube

Так, покращення ситуації з електрикою дозволило збільшити пропозицію борошна на ринку, що стало одним із факторів зниження цін на даний продукт. Також не останню роль відіграло здешевлення сировини для переробки та низькі темпи збуту готової продукції через стриманий попит споживачів.

Ціна на борошно. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Зазначається, що станом на 30 березня борошно вищої якості реалізовується за цінами в межах 10500-12000 грн/т EXW, що на 100-400 грн/т дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

До речі, за даними Мінфіну, цінники на борошно справді почали знижуватися. Так, борошно пшеничне торгової марки "Хуторок" у середньому пропонується по 22,20 гривні за кілограм, що на 26 копійок дешевше, ніж було минулого місяця.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, шпроти та сардини стають делікатесами: як в Україні змінилися ціни на рибні консерви.

Також наш портал інформував, поки ціни на м'ясо активно зростають, риба дешевшає: українцям показали, скільки коштуватиме короп, оселедець та інші види.

Крім того, ми писали, ще не межа: ціни на цибулю можуть злетіти до 100 гривень за кіло.