В Україні ціни на продукти вже досягли рекордних позначок, але перед Великоднем очікується черговий виток подорожчання. Що і на скільки може піднятися в ціні, розповіла "24 каналу" завідувачка відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Інна Сало.
Прогнозується, що напередодні Великодня українці почнуть активніше купувати м'ясо, що спричинить зростання цін приблизно на 5-7%. При цьому деякі види м'яса вже змінилися в ціні та обійдуться українцям дорожче.
Наприклад, курятина, а саме гомілка та стегна, з початку 2023 року піднялися в ціні на 5-10%. В той самий час яловичина (гуляш та ребра), а також свинина (лопатка та ошийок) подорожчали з початку року лише на 1-3%, а в лютому навіть трохи подешевшали.
Українських дітей можуть не пустити за кордон: оголосили нові правила
Зміни для абонентів: з 1 січня лунатиме новий сигнал
Холодно у квартирі? Потерпіть... Комунальники більше не слухатимуть скарг українців
Пенсіонерам готують солідну доплату: хто та скільки отримає
Також напередодні Великодня очікується традиційне підвищення попиту на курячі яйця і зростання їх вартості, орієнтовно на 5-7%. Після свята цінники продукт почнуть знижуватися. У цей період ринку почнуть надходити яйця від приватних господарств і пропозиція продукції помітно збільшиться.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети порадували обвалом цін на популярні м'ясні смаколики: скільки коштуватиме буженина, ковбаски та бекон.
Також наш портал інформував, на вагу золота: супермаркети оновили ціни на моркву та капусту, доведеться витрушувати з гаманців останнє.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, соняшникова олія почала дешевшати: супермаркети показали нові ціни, де вигідніше купувати.