В Україні ціни на продукти вже досягли рекордних позначок, але перед Великоднем очікується черговий виток подорожчання. Що і на скільки може піднятися в ціні, розповіла "24 каналу" завідувачка відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Інна Сало.

Прогнозується, що напередодні Великодня українці почнуть активніше купувати м'ясо, що спричинить зростання цін приблизно на 5-7%. При цьому деякі види м'яса вже змінилися в ціні та обійдуться українцям дорожче.

Ціни на м'ясо, скріншот з відео

Наприклад, курятина, а саме гомілка та стегна, з початку 2023 року піднялися в ціні на 5-10%. В той самий час яловичина (гуляш та ребра), а також свинина (лопатка та ошийок) подорожчали з початку року лише на 1-3%, а в лютому навіть трохи подешевшали.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Також напередодні Великодня очікується традиційне підвищення попиту на курячі яйця і зростання їх вартості, орієнтовно на 5-7%. Після свята цінники продукт почнуть знижуватися. У цей період ринку почнуть надходити яйця від приватних господарств і пропозиція продукції помітно збільшиться.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети порадували обвалом цін на популярні м'ясні смаколики: скільки коштуватиме буженина, ковбаски та бекон.

Також наш портал інформував, на вагу золота: супермаркети оновили ціни на моркву та капусту, доведеться витрушувати з гаманців останнє.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, соняшникова олія почала дешевшати: супермаркети показали нові ціни, де вигідніше купувати.