Повномасштабна війна в Україні триває вже понад 400 днів... росіяни так і не думають залишати нашу територію, тому воїни ЗСУ роблять все можливе, щоб цей момент настав швидше.

З того самого моменту, з 24 лютого, в нашій країні було введено військовий стан, який передбачає заборону виїзду за кордон чоловіків 18-60 років.

Медогляд військовозобов'язаних, скріншот з відео

Проте деякі громадяни призовного віку, незважаючи на заборону, все одно вирушили за кордон. Юрист Вікторія Тютюнникова спробувала відповісти на питання, щодо того, що ж чекає на українців-чоловіків, які не повернулися додому після початку великомасштабного вторгнення, і тих, хто незаконно виїхав після закриття кордонів.

Юрист уточнила, що таких громадян, які повернуться додому вже після війни, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності.

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

"Таке правопорушення карається штрафом від 3400 до 5100 гривень", - заявляє вона.

Українці, скріншот: YouTube

Тим часом, якщо встановиться, що виїзд до іншої країни здійснено нелегально, доведеться сплатити додатковий штраф від 3400 до 8500 гривень. Кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 5 років може наступити тільки для громадян, які отримали повістку та втекли з країни після її отримання.

Нагадаємо, як влаштуватися на роботу під час військового стану: чи необхідно військово-обліковий документ

Як повідомляв "Знай.uа", вийшов на обід, а забрали у військкомат: в Івано-Франківську представники ТЦК попрацювали за одеськими методами

Знай.ua писав, реєстр "ухилянтів": нардеп розповів, хто і за що потраплятиме в ганебний список