В Україні триває війна, і частина українців не можуть повернутися у свої домівки через окупацію територій.

Борги за комунальні послуги в українців були і до початку повномасштабної війни чималі, а зараз ці суми виросли. Попри це уряд може списати борги, але лише частині громадян. Мер Мелітополя Іван Федоров розповів подробиці на своїй сторінці Telegram.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

За його словами, уряд зараз працює над врегулювання можливості списання заборгованості за комунальні послуги в Мелітополі та інших населених пунктах України, які зараз перебувають під контролем російських окупантів.

За словами Федорова, про це вдалося домовитися під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук під час її візиту до Запоріжжя.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube

Зазначається, що протягом року окупації енергопостачальні компанії України продовжують нараховувати жителям, підприємствам та організаціям, що зараз під контролем окупантів кошти за постачання електроенергії та її розподіл.

За бюджетними підприємствами Мелітополя є заборгованість у розмірі 38 мільйонів гривень.

Федоров підкреслив, що Верещук заявила, що Кабмін розгляне питання прийняття постанови, згідно з якою, компанія, що надають комунальні послуги, спишуть борги та не робитимуть нарахувань.

Нагадаємо, ми писали, що спеціальні картки більше не потрібні: переселенцям спростили процедуру отримання пенсії.

Як повідомляв "Знай.ua" на платіжки за воду вже не хочеться дивитися: коли в Україні пройде новий етап підвищення тарифів.

Також "Знай.ua" інформував, українці можуть отримати у спадок соціальні страхові виплати родичів: у ПФУ пояснили, як працює механізм.