В Україні суттєво подорожчали м'ясні продукти, але є обнадійливі прогнози, що цінники почнуть знижуватися. Коли чекати на здешевлення, розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

Так, вартість м'яса в Україні зросла на 30%. При цьому цінники на продукцію багато в чому залежать від сезонних факторів, наприклад, перед Великодніми святами попит зростає, а разом з ним і вартість. Коли активність покупців знижується - ціни падають, і цього року буде так само.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Подорожчання становить у межах 30%. У цих продуктів є певна сезонність. Зменшення попиту - як тільки починається велика посада і зростання попиту різкіше ближче до Великодня, оскільки вже люди готуються до свята. Тому очікується певне здешевлення", - заявив Тарас Висоцький. .

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Показати ще

За словами заступника голови Мінагрополітики, на серйозне зниження цін на м'ясо сподіватися не варто, ймовірно, до кінця весни вартість впаде на 5-7%. Подальші цінники на м'ясо залежатимуть від ситуації із зерновими, новим урожаєм та кормами для худоби.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, йогурт, творог і кефір: супермаркети оновили ціни на популярну "молочку", що коштуватиме дешевше.

Також наш портал інформував, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, ми писали, до паски не буде ковбаски: в Україні сильно злетіли ціни на м'ясні продукти, але це ще не межа.