В Україні вже трохи подешевшала цибуля, а морква та інші овочі "борщового набору" також стануть доступнішими, але доведеться почекати. Про це в ефірі телемарафону повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Тарас Висоцький заявив, що за минулий місяць ціни на цибулю знизилися на 2%. Овоч буде набагато доступнішим вже після збирання нового врожаю. Те саме стосується моркви та інших овочів "борщового набору".

Овочі. Фото: скрін youtube

"Тому вже після збирання раннього, а вже потім повноцінного врожаю ситуація точно вирівняється. Очікуємо на тренд на здешевлення відповідних овочів, і бачимо невелике, але здешевлення за цими продуктами на сьогоднішній день, а саме - цибуля за попередній місяць на 2%, але все ж таки подешевшала", - зазначив він.

Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Тарас Висоцький додав, що різкий стрибок цін на цибулю та моркву було спровоковано тимчасовою окупацією території Херсона та Запорізької області. У 2023 році планується збільшити площі під ці овочі в інших регіонах та покрити дефіцит.

Зазначається, що врожай почнуть збирати з червня та закінчать у вересні, приблизно у цей період почнуть падати ціни на овочі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, огірки, томати та цибуля перестануть бути "золотими": міністр агрополітики спрогнозував зниження цін на овочі.

Також наш портал інформував, що до пасхи не буде ковбаски: в Україні сильно злетіли ціни на м'ясні продукти, але це ще не межа.

Крім того, ми писали майже на 40 гривень дешевше: супермаркети порадували зниженням цін на помідори.