Гендиректор індустріальної молочної компанії (ІМК) Алекс Ліссітса на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, посилаючись на дані Agrarheute, заявив, що в Німеччині відбувається зниження споживання м'яса.
Через це він проаналізував, як ця ситуація може вплинути безпосередньо на український ринок.
За минулий рік середнє споживання м'яса становило 52 кг на особу, що на 4,2 кг менше, ніж у 2021 році. Це найнижчий показник з початку статистики 1989 року.
Протягом останнього десятиліття споживання м'яса на душу населення зменшилось майже на 9 кг (у 2012 році – 60,9 кг). Алекс Ліссітса заявляє, що найбільше впало споживання свинячого м'яса. У 2022 році кожен німець з'їв у середньому 29 кг, у 2020 році – приблизно 31 кг на особу. 2012 року це було близько 39 кг. Споживання білого м'яса душу населення зменшилося на 900 р – до 8,7 кг проти минулим, пташиного м'яса – на 400 р – до 12,7 кг.
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн
Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
"Чому я постійно звертаю увагу на споживчі тренди в Європі, адже при формуванні нашої довгострокової аграрно-політичної стратегії потрібно дуже чітко розуміти, де саме наші ринки збуту тієї чи іншої аграрної продукції. Особливо в контексті дискусій про додану вартості в агросекторі та нашому майбутньому в ЄС", - зазначив він.
Нагадаємо, рекордне подорожчання: українців приголомшили новими цінниками на рис.
Як повідомляв "Знай.uа", весняний зліт цін: у супермаркетах подорожчали рибні консерви - шпроти та сардини у "делікатесах"
Знай.ua писав, в Україні падають ціни на сало: скільки покупцям обійдеться кілограм солоного і домашнього