Гендиректор індустріальної молочної компанії (ІМК) Алекс Ліссітса на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, посилаючись на дані Agrarheute, заявив, що в Німеччині відбувається зниження споживання м'яса.
Через це він проаналізував, як ця ситуація може вплинути безпосередньо на український ринок.
За минулий рік середнє споживання м'яса становило 52 кг на особу, що на 4,2 кг менше, ніж у 2021 році. Це найнижчий показник з початку статистики 1989 року.
Протягом останнього десятиліття споживання м'яса на душу населення зменшилось майже на 9 кг (у 2012 році – 60,9 кг). Алекс Ліссітса заявляє, що найбільше впало споживання свинячого м'яса. У 2022 році кожен німець з'їв у середньому 29 кг, у 2020 році – приблизно 31 кг на особу. 2012 року це було близько 39 кг. Споживання білого м'яса душу населення зменшилося на 900 р – до 8,7 кг проти минулим, пташиного м'яса – на 400 р – до 12,7 кг.
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
"Чому я постійно звертаю увагу на споживчі тренди в Європі, адже при формуванні нашої довгострокової аграрно-політичної стратегії потрібно дуже чітко розуміти, де саме наші ринки збуту тієї чи іншої аграрної продукції. Особливо в контексті дискусій про додану вартості в агросекторі та нашому майбутньому в ЄС", - зазначив він.
Нагадаємо, рекордне подорожчання: українців приголомшили новими цінниками на рис.
Як повідомляв "Знай.uа", весняний зліт цін: у супермаркетах подорожчали рибні консерви - шпроти та сардини у "делікатесах"
Знай.ua писав, в Україні падають ціни на сало: скільки покупцям обійдеться кілограм солоного і домашнього