Багато українців, які відзначали православне свято Великодня, вже встигли "витратити" запаси м'ясних продуктів. Тепер, після святкових днів і перед поминальним понеділком, великі українські мережі супермаркетів вирішили трохи змінити ціни на свинину, курятину, а також на сало.
Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".
Вартість свинини
Згідно з відкритою інформацією, станом на 20 квітня грудинка подорожчала з 170,97 грн/кг до 182,16 грн/кг. Ошийок підскочив у ціні з 162,37 грн/кг до 180,80 грн/кг, шийок – з 200 грн/кг до 247,19 грн/кг. Ребра подорожчали із 164,86 грн/кг до 173,71 грн/кг, шашлик – із 180,16 грн/кг до 195,06 грн/кг.
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Вартість курятини
Слідом за свининою подорожчала і курятина. Так, куряче стегно підскочило в ціні зі 104,47 грн/кг до 107,95 грн/кг. Гомілка подорожчала найменше - на 5 копійок, досягнувши 74,95 грн/кг. А ось куряче філе побільшало з 141,70 грн/кг до 143,60 грн/кг.
Вартість сала
А тепер розглянемо цінники продукту, без якого українці не можуть уявити свій повноцінний раціон – тут є добрі новини. Домашнє сало подешевшало із 180,88 грн/кг до 179,00 грн/кг. Солоне сало стало дешевшим з 268,29 грн/кг до 263,10 грн/кг.
Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на цукор, сіль і борошно після Великодня: скільки коштуватимуть продукти.
Раніше повідомлялося, цього разу не гречка: українців попередили про найбільший за останні 20 років дефіцит рису.
Також, каша тепер лише на воді: в Україні різко злетіли ціни на молоко, сметану та сир.