Пропонується встановити тимчасове обмеження доступу до Інтернету та користування мобільним зв'язком.

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №8185 про внесення змін до деяких законодавчих актів України. Йдеться про внесення змін до законодавчих актів України щодо застосування правоохоронними органами безпілотних повітряних суден та протидії їх незаконному використанню.

Мобільний зв'язок, фото з вільних джерел

Пропонують встановити можливість тимчасового обмеження використання інтернету та мобільного зв'язку в окремих місцевостях. Депутати хочуть доповнити статтю 43 Закону "Про електронні комунікації" новою частиною та передбачити можливість застосування радіоелектронних засобів або пристроїв спеціального призначення для обмеження теле- та електронної комунікації у деяких регіонах. Це будуть тимчасові заходи, які потрібні для усунення загроз громадянам та державі.

Київстар, мобільний телефон. Фото: Знай.ua

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Слід зазначити, що законодавство про правовий режим воєнного стану передбачає, що на час воєнного стану може бути встановлено регулювання у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, роботу постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг, поліграфічних підприємств, видавництв, телерадіоорганізацій, телерадіоцентрів тощо.

Законопроєкт пропонує встановлювати тимчасові обмеження на використання інтернету та мобільного зв'язку та інтернету не лише у військовий, а й у мирний час.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні повернули податки на ввезення генераторів та Starlink: пільги більше не діють.

Як повідомляв "Знай.ua" українці скаржаться на неможливість поповнити рахунок Київстар: пів країни паралізовано без зв'язку.

Також "Знай.ua" інформував, у мережу злили подробиці про сюжет Grand Theft Auto 6: кримінал залишиться на місці.