Громадяни, які визнаються учасниками бойових дій та особами, прирівняними до них, мають право на першочергове одержання земельних ділянок.

Крім учасників бойових дій, також особи з інвалідністю внаслідок війни та члени сімей загиблих. землю можна використовувати для індивідуального житлового будівництва, садівництва чи городництва. Відповідний законопроєкт № 8366-1 уже внесено до Верховної Ради.

Земельна ділянка, скріншот: Youtube

У документі, який має назву "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо відновлення прав деяких категорій громадян на приватизацію земельних ділянок під час дії правового режиму воєнного стану на території України" йдеться, що названі категорії громадян мають право на першочергове одержання земельних ділянок.

Чи зможуть скористатися своїм правом на одержання землі визначені Законом пільгові категорії населення, та в які терміни, стане зрозумілим після голосування проєкт народними депутатами.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

земельна ділянка, ілюстративне фото з вільних джерел

Земельну ділянку можна буде одержати лише у тому випадку, якщо людина раніше не скористалася правом на приватизацію землі відповідного цільового призначення. Відповідно до ст. 121 Земельного кодексу України передбачено такі розміри ділянок:

  • для ведення садівництва – не більше 0,12 га;
  • для ведення особистого селянського господарства – не більше 2,0 га;
  • для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) у селах – не більше 0,25 га, у селищах – не більше 0,15 га, у містах – не більше 0,10 га;
  • для індивідуального дачного будівництва – не більше 0,10 гектара.

Нагадаємо, ми писали, що не можете відмити руки після городу? 2 простих способи допоможуть швидко позбутися брудних лапок.

Як повідомляв "Знай.ua" на Сонці вибухнула незвичайна пляма: Землю накриє хвиля потужної магнітної бурі.

Також "Знай.ua" інформував, кладіть дріжджі не в тортик, а в городик: 5 варіантів підживлення, після чого грядки завалять урожаєм.