В Україні продовжують підніматися цінники на продукти харчування, зокрема на основні овочі. Так, наприклад, у другій половині травня спостерігається стрімке подорожчання білокачанної капусти, а молода навпаки – дешевшає. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В українських фермерів уже закінчуються запаси торішніх овочів, тож цінники на них стрімко зростають. Зокрема, різко зросла вартість білокачанної капусти, хоч молода дешевшає.

Молода капуста. Фото: Youtube

Так, станом на 24 травня молода капуста в середньому продається у популярних супермаркетах по 62,92 гривні за кілограм. Для порівняння, у квітні овоч коштував трохи дорожче – 65,96 гривні за кіло. Молоду капусту можна знайти за ціною від 59,90 до 66,99 грн за кілограм, залежно від торгової мережі.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

Біла капуста здивувала різким подорожчанням. Якщо у квітні овоч у середньому можна було купити за 25,19 гривні за кілограм, то у травні цінник злетів до 51,24 гривні за кілограм. Тобто вартість капусти збільшилася вдвічі. Діапазон цін на овоч варіюється від 38,90 до 65,99 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, потрібно дочекатися літа: в Україні прогнозують суттєве зниження цін на популярний овоч.

Також наш портал інформував, в Україні подорожчала одна з найдоступніших круп: які ціни в супермаркетах і де дешевші.

Крім того, ми писали, українців засмутили новим прогнозом: помідори та огірки не подешевшають, до яких цін готуватися.