Олексій Кучеренко – перший заступник голови комітету з питань енергетики та ЖКГ – висловлює своє обурення щодо незрозумілості процесу підвищення тарифів, запланованого владою.

Він поділився своєю думкою у своєму Telegram-каналі, заявивши, що нікому навіть і на думку не спало показати якісь розрахунки та обґрунтування вартості електроенергії, яка зазнає змін зовсім скоро.

Запуск рынка электроэнергии

"Повторюю всоте на майбутнє - ніколи не вибирайте моновладу! Навіть якщо вона вміє перекидатися і грати на піаніно", - заявив він.

Варто нагадати, що Олексій Кучеренко і раніше критикував думку експертів, включаючи навіть представників НКРЕКУ та Міністерства енергетики, щодо того, що ціни на електрику для українського населення знаходяться на рівні, вчетверо менші від ринкового. Через це й планується підняття тарифів хоча б удвічі. Бо подібні цифри, за його словами, "експерти" беруть із неба.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Він погодився з тим, що ці дані справді мають місце. Що тарифи для населення справді не перебувають навіть на рівні собівартості. Однак, ніхто не може показати розрахунки.

"Те, що в управлінні та регулюванні енергетиці повний бардак - однозначно. Те, що є схеми і є корупція - однозначно", - додав Кучеренко.

Українці без світла, скріншот: YouTube

За його словами, економічно обґрунтована ціна на електричну енергію для споживачів, включаючи домашні господарства, значно вища за фіксовані ціни і становить понад 6 гривень за кВт-год (з урахуванням ПДВ).

Нагадаємо, рішення ухвалено: тарифи на електроенергію зростуть вже зовсім скоро - чого чекати з 1 червня

Як повідомляв "Знай.ua", починайте відкладати: тарифи на світ хочуть підвищити більш ніж утричі

Знай.ua писав, "Укренерго" дав пораду, як заощадити на оплаті за світло: "Дай відпочити"