Через недостатню потужність електростанцій "Укренерго" довелося скористатися аварійною допомогою від Румунії, щоб забезпечити населення світлом у пікові години. Така ситуація у майбутньому загрожує тим, що українцям почнуть вимикати світло.

Насамперед електроенергію можуть втратити підприємства, а не побутові споживачі, як повідомив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко в ефірі телемарафону. Це може статися у липні-серпні через брак генерації.

Електромережі. Фото: Знай. UA

"Зараз ситуація така, що в липні та серпні цілком можливо доведеться знову застосовувати відключення, як інструмент збалансування енергетичної системи. Просто тому, що генерації недостатньо, генерація не може покрити пікові години споживання", - висловився експерт.

Звичайним українцям не загрожують відключення світла, а ось представники бізнесу можуть постраждати. Харченко бачить два сценарії розвитку подій, які є у підприємців.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Показати ще

"Судячи з усього, саме бізнес перший буде обмежений у поставках електрики і відповідно буде два виходи: імпортувати з Європи або взагалі не працювати. Однак європейська електрика в 2-2,5 рази дорожча, ніж в Україні", - підсумував він.

Магазин без світла, скріншот: YouTube

Нагадаємо, платити по-новому: газопостачальники попередили про зміни у платіжках

Раніше ми писали про те, що українцям заборонили купатися у водоймах під час війни: у яких саме і чому

Як повідомляв Знай.ua, коли ціни на овочі та фрукти в Україні почнуть знижуватися: чекати залишилося недовго