Майбутню пенсію можна дізнатися, скориставшись рекомендацією Пенсійного фонду, йдеться про сервіс в особистому кабінеті.

Послугу розроблено для людей, які хотіли б спрогнозувати своє пенсійне майбутнє і дізнатися орієнтовний розмір пенсії за віком за даними, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України, йдеться у повідомленні ПФУ.

Пенсія. Фото: Youtube

При цьому користувач може додати відомості про ті періоди своєї трудової діяльності, які наразі в Фонді відсутні.

"Пенсійний калькулятор" розраховує прогнозний розмір пенсії за віком в "цінах" на час розрахунку: сервіс не здійснює припущень щодо зростання середньої заробітної плати в Україні у наступні роки чи рівня інфляції.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Показати ще

Пенсія. Фото: Youtube

Також для визначення заробітної плати "Пенсійний калькулятор" використовує показники зарплати людини та середньої зарплати на момент проведення розрахунку. Саме тому розрахунок розміру пенсії в короткостроковій перспективі буде більш точним.

Пенсія. Фото: Telegram

Для того, щоб скористатися сервісом перш за все слід авторизуватися на порталі пенсійного фонду. Після чого в особистому кабінеті зайти на вкладку "Пенсійний калькулятор". І там вже уточнити, додати або змінити дані.

Оберіть алгоритм розрахунку пенсії за введеними даними, або враховуючи стаж, що буде набутий на дату настання пенсійного віку. За замовчуванням заповнюється поточна дата і на цю дату виконується перевірка права на пенсію за віком. За допомогою кнопки "додати період" введіть дані про свою трудову діяльність з 01.01 2004. Якщо необхідно змінити внесені дані, можна видалити помилкові дані, натиснувши кнопку "очистити" та "оновити за даними ПФУ". - зазначають у відомстві.

Нагадаємо, ми писали, що кому з пенсіонерів не чекати підвищення виплат у 2023 році: 4 категорії, про які "забули".

Як повідомляв "Знай.ua" "ПриватБанк" почне знімати до 225 гривень щомісяця із клієнтів: кого торкнеться з 1 червня.

Також "Знай.ua" інформував, "ПриватБанк" звернувся з важливим попередженням: можна втратити всі гроші.