Деякі українці можуть розраховувати на фінансову допомогу від держави у розмірі 1200 та 2200 гривень. Хто може отримати виплати, нагадали у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Держава продовжує надавати підтримку мешканцям звільнених територій та евакуйованим до більш безпечних регіонів. Так, виплати у розмірі 1200 гривень від Червоного Хреста можуть одержати українці з деокупованих територій Харківської, Херсонської, Донецької, Луганської та Миколаївської областей.

Українці. Фото: скрін youtube

Також на допомогу у розмірі 2200 гривень готівкою протягом 3 місяців можуть розраховувати мешканці звільнених територій Харківщини, Херсонщини та Донеччини від Міжнародної організації з міграції.

Водночас уряд надає допомогу громадянам, які евакуювалися з небезпечних територій спеціальними поїздами та автобусами. Дорослим виплачують по 2000 гривень, дітям та особам з інвалідністю – по 3000 гривень.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Соцвиплати. Фото: скрін youtube

"Крім того, станом на 29 травня виплачено грошову допомогу на суму понад 50 мільйонів гривень людям, які евакуювалися з небезпечних територій Донецької, Херсонської та Запорізької областей безкоштовними евакуаційними вагонами у поїздах чи евакоавтобусами", - йдеться у повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, по 4000 гривень щомісяця: хто з українців отримає додаткову фінансову підтримку.

Також наш портал інформував 2270 євро на рік: українські сім'ї з дітьми зможуть отримати допомогу від Італійського уряду.

Крім того, ми писали близько 20 тисяч гривень на сім'ю: українські переселенці зможуть отримати нову допомогу.