Українці припускають, що міський голова Віталій Кличко шукатиме винних і перекладатиме відповідальність. У країні вже півтора року триває війна, а люди гинуть через те, що за цей час мер не може забезпечити нормальний доступ киянам до притулків.

В українській столиці в ніч із 31 травня на 1 червня відбулися трагічні події. Київ знову атакували російські окупанти ракетами, внаслідок чого у Деснянському районі міста постраждали десятки людей. Відомо про кількох загиблих.

Українець Ярослав через те, що не було доступу до укриття, втратив дружину. Чоловік встиг розповісти журналістам, що "укриття просто не відкрили, люди стукали, і на той момент прилетіло".

Про це стало відомо завдяки повідомленням журналістів із місця подій.

Наслідки ракетної атаки, фото: Нацполіція

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Відомо, що дружина Ярослава загинула на вулиці у Деснянському районі Києва, коли з дитиною йшла до укриття. Воно, за словами чоловіка, було закрите. А через 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги поряд упали уламки.

Крім дружини Ярослава, загинули ще двоє людей, у тому числі дитина - всі вони прямували до укриття.

Пізніше з'явилася інформація, що щодо "закритого укриття" можуть початися маніпуляції з перекладом відповідальності. Журналісти та блогери пишуть, що чиновники та підлеглі робитимуть "тупе безневинне обличчя і шукатимуть відмазки".

Також журналісти впевнені, що в цій ситуації розібратися не так вже й складно. Голова Деснянського району Дмитро Ратніков заявив, що центральний вхід поліклініки відкрили і частина людей змогла потрапити до притулку. За його словами, вина лежить не на ньому, а власне на охоронці.

Коментар Дмитра Ратнікова, скріншот: Facebook

Місцеві жителі, у притулок у поліклініці потрапити не могли і раніше, дзвонили та скаржилися, проте їм щоразу повідомляли, що все гаразд, хоча закриті були навіть аварійні виходи. А сам Ярослав заявив на камеру, що цей охоронець був п'яний.

Український блогер Павло Петриченко, у відповідь на трагедію, написав: "У Києві будувалися б і працювали укриття, якби сім'я мера жила в ньому. А так йому особисто цікаво тільки заробляти на бюджеті міста і зі своєю бандою добивати ресурс. Жити вони тут ніхто не збиралися. Безпечний і комфортний Київ їм не потрібен. Тільки бізнес. Без образ, кияни".

Допис Павла Петриченка, скрін: Twitter

Журналіст Юрій Романеко і редактор видання "Хвиля" теж відреагував: "Кличко занадто зайнятий евакуаторами, які закривають дві смуги руху на Саксаганського, чекаючи, коли можна буде почати красти авто, щоб набити кишені приватних конторок, ніж контролювати стан притулків. А ще пішов із головою в реконструкцію бруківки. Нікуди ж гроші витрачати і важливіших проблем немає. Я думаю, що на наступних виборах йому потрібно буде конкретно дати під зад".

Публікація Юрія Романенка, скріншот: Telegram

Нагадаємо, у Києві люди загинули прямо на вулиці через закрите укриття: "Поки стукали, якраз прилетіло".

Раніше повідомлялося, вмийтеся молоком і не вірте першим: народне свято Сидора, заборони та традиції.

Також, "Може й цегла прилетіти": українка вивісила на балконі знак окупантів.