У ніч з 31 травня на 1 червня російські ракети вбили трьох жителів столиці, двох жінок та 9-річну дівчинку. Вони не встигли потрапити до укриття у дитячій поліклініці через безвідповідальне ставлення влади.

Містяни неодноразово скаржились до місцевих органів про те, що не можуть потрапити до укриття в поліклініці під час повітряної тривоги.

Поки влада шукає відповідальних за загибель людей, згадаємо як минулого року мер Києва Віталій Кличко розповідав містянам про те, що у бомбосховища у столиці не будують тому що в них немає потреби.

Віталій Кличко, скріншот: Youtube

Про це він розповідав у інтерв'ю "BВС News Україна".

"Річ у тім, що, щоб побудувати справжнє бомбосховище, треба дуже великі витрати фінансових ресурсів. У Києві це зробити достатньо складно з різних причин. Тому нами прийнято рішення, що ми використовуємо приміщення подвійного призначення. Наприклад, підземні паркінги і глибокі підвали перелаштовуються в бомбосховища. А бомбосховища, які залишилися з радянських часів, переобладнаються зараз до сучасних умов. Плюс метрополітен завжди був об'єктом подвійного користування, і на час тривоги люди мають можливість переміститися туди під землю", – пояснив він.

Перед Новим роком мер розповідав українцям, що у країні зараз важка економічна ситуація а тому будування укриттів, не на часі, адже воно потягне вагому долю міського бюджету, якого у столиці зараз і так просто немає.

Віталій Кличко. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Тож мер явно дав зрозуміти жителям столиці що не бачить ніякого сенсу в створенні облаштованих бомбосховищ.

"Зараз складна ситуація, усі міські гроші йдуть на оборону й на те, щоб вистояти. Ми в цьому році ніяких капіталовкладень не робили, ремонту доріг ніякого не робили, бюджету розвитку в нас також немає, ми тільки фінансували захищені статті бюджету, а саме зарплати. Будувати бомбосховища в цей момент, коли дуже складна економічна ситуація у країні, немає сенсу", – підкреслив Кличко.

Нагадаємо, у Києві люди загинули прямо на вулиці через закрите укриття: "Поки стукали, якраз прилетіло".

Раніше повідомлялося, безпечний Київ їм не потрібний: мер Кличко продовжить шукати відмазки, навіть після загибелі людей через зачинене сховище