Українцям у деяких випадках можуть цілком законно не виплачувати лікарняні. Про це повідомили у пресслужбі Пенсійного фонду України.

Українці не мають права на лікарняні виплати, якщо підприємство, на якому вони працюють, перебувати у простій.

Лікарняні. Фото: скрін youtube

У Пенсійному фонді наголосили, що допомога з тимчасової непрацездатності виплачується як повна чи часткова компенсація втрати зарплати.

Якщо ж підприємство перебуває у простої, не з вини співробітника, то працівникам виплачується зарплата у розмірі не менше ніж дві третини тарифної ставки встановленого окладу. Відтак співробітники не мають права на лікарняні виплати, адже втрата заробітної плати не відбувається.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

"Крім того, у разі настання страхового випадку в період перебування працівника у простій, втрати заробітної плати не відбувається, тому провадити виплату допомоги з тимчасової непрацездатності як компенсацію втраченого заробітку немає підстав", - пояснили у ПФУ.

Раніше портал Знай повідомляв, 5000 грн щомісяця: в Україні запроваджують спеціальні пенсії, хто може претендувати на виплати.

Також наш портал інформував, не пропустіть ці 30 днів: у ПФУ готові позбавляти українців субсидій, список тих, хто в небезпеці.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Хочу за дружину і за сестру": у ПФУ розповіли, як внести добровільні внески одразу за кількох осіб.