Цього року черешня та полуниця на українських ринках продається за захмарними цінами. Як виявилося, покупці не готові платити такі великі суми, тож попит падає.

Продавці повідомляють, що на полуницю зараз не має великого попиту. Українці купують сезонний смаколик невеликими порціями, хоча вибір на ринку досить великий, і на будь-який гаманець знайдеться сума.

Ринок. Фото: скрін youtube

Через це учасникам ринку довелося знизити ціни. На ситуацію впливає не лише шокуючий низький попит, а й холодна погода, що призводить до затримки дозрівання ягоди та позначається на вартості.

Виробники прогнозують, що така тенденція до здешевлення збережеться найближчим часом, бо дощової погоди не очікується, а це створює ідеальні умови для врожаю полуниці.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Ціни на полуницю. Фото: скрін youtube

Згідно з даними порталу "Мінфін", полуниця за місяць впала у вартості майже на 4 гривні - з 133,24 грн до 129,39 грн. Великі супермаркети її активно пропонують покупцям, але ціна коливається. Так, у Новусі полуницю продають по 106,00 гривень, а у Метро по 152,78 грн. Проте полуниця з відкритого ґрунту коштує дешевше – близько 60 грн/кг.

Ціни на полуницю, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що більше схитрувати не вийде: у "ЄЧергі" змінили механізм реєстрації авто для перетину кордону

Як повідомляв Знай.ua, українці отримують сумнівні розсилки від "Укрпошти": у компанії попередили про небезпеку

Також портал Знай.ua писав, що українцям видають продуктові набори: хто може розраховувати на гуманітарку та що потрібно для отримання