Українські супермаркети перерахували ціни на цибулю та часник. Довгоочікуваного здешевлення поки що не видно. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні продовжується подорожчання важливих продуктів харчування практично у всіх категоріях. Зокрема, у перші дні літа в мережах популярних супермаркетів змінили ціни на цибулю та часник.

Супермаркет, фото: Знай.ua

Цибуля

Цінові рекорди не стоять на місці. Так, станом на 6 червня цибуля в середньому коштує 64,37 гривні за кілограм. При цьому у травні середній цінник був помітно нижчим – 60,72 гривні за кіло. Вартість цибулі утримується в межах 59,90-79,90 залежно від супермаркету.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Поки торішня цибуля дорожчає, у мережі Varus знизилися ціни на молоду цибулю - з 59,93 до 57,70 гривні за кілограм.

Часник

Середня вартість часнику у супермаркетах становить 107,67 гривні за кілограм. Цінник трохи знизився, адже у травні продукт продавався по 108,98 гривні за кіло. Діапазон цін на часник досить широкий – від 89,99 до 137,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Молодий часник подорожчав із травневих 90,91 гривні за кіло до 101,47 гривні.

Раніше портал Знай повідомляв, подужає практично будь-який гаманець: українців порадували новими цінами на тепличні томати.

Також наш портал інформував, в українських супермаркетах до літа знизили ціни на гречку, макарони та рис: скільки коштуватимуть продукти.

Крім того, ми писали, морква дорожча за цибулю і "золоті" буряки: супермаркети оновили ціни на овочі.