Сума боргу не має значення, заблокувати картку можна за будь-який борг, у тому числі за комуналкою, кредитом, невиплаченим штрафом, аліментами тощо.

Перевірити, чи блокуватимуть ваш рахунок за борги та чи є у вас такі борги, можна у спеціальному реєстрі. У ньому потрібно вказати свої ПІБ, дату народження, номер облікової картки платника податків.

Подача заявок. Фото: Youtube

Ще один варіант — перейти до розділу "Виконавчі провадження" у своєму акаунті в Дії. Там також можна знайти дані про те, хто виконує рішення про стягнення вашого обов'язку, контакти виконавця. Після цього потрібно звернутися до свого виконавця та попросити зняти арешт із суми у розмірі двох мінімалок (13,4 тис. грн).

За новими правилами боржник має право користуватися сумою 13,4 тис. грн із заблокованого рахунку. Після повної виплати боргу виконавець має направити відповідний документ до банку і ваш рахунок має бути розблокований.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Документи. Фото: youtube

А ось банк не може самостійно зняти арешт з усієї суми або ж з її частини.

До травня 2023-го в Україні банківські рахунки блокували лише в тому випадку, якщо сума боргу становила від 100 тис. грн. За новими правилами заблокувати картку можуть навіть у тому випадку, якщо сума боргу становить кілька тисяч гривень.

Нагадаємо, ми писали, що штрафи та пені для українців: у якому випадку їх не нарахують.

Як повідомляв "Знай.ua" борги по кредитах під час війни: яке покарання загрожує українцям.

Також "Знай.ua" інформував, як українцям безболісно зняти арешт з пенсійної картки: питання вирішується за один день.