Повномасштабна війна позбавила багатьох українців дому та змусила переїхати у безпечніші регіони. Опинившись на новому місці, переселенці можуть отримати підтримку від держави. Як оформити виплати та довідку ВПО, нагадали у Мінреінтеграції.

Внутрішньо переміщені українці можуть отримати допомогу на проживання, але попередньо їм необхідно набути статусу ВПО. Зробити це можна у найближчому ЦНАПі, в Управлінні соцзахисту населення чи через уповноважену особу виконавчого органу сільської, селищної, міської ради.

ЦНАП. Фото: скрін youtube

Для оформлення довідки ВПО необхідно надати документи, що засвідчують особу та реєстрацію у населеному пункті, який був окупований або де ведуться бойові дії.

Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Також українці можуть оформити довідку ВПО та грошову допомогу в режимі онлайн. Для цього необхідно авторизуватись у додатку "Дія" та вибрати пункт "Допомога для ВПО". При цьому у додатку має обов'язково відображатися картка платника податків та паспорт.

Якщо в сім'ї є діти, то при поданні заяви слід поставити відповідну позначку. Крім того, у "Дії" має відображатися свідоцтво про народження дитини.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 5000 грн щомісяця: в Україні запроваджують спеціальні пенсії, хто може претендувати на виплати.

Також наш портал інформував, для українців-переселенців спростили важливу процедуру: тепер не лише вдома.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, щомісячний запас продуктів: українцям роздають нову гуманітарну допомогу, хто може отримати.