Ціни на м'ясо в Україні стрімко зростають, зокрема, все менш доступною стає курятина. Скільки доведеться викласти за кіло м'яса в перший місяця літа, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Курятина - один із найпопулярніших видів м'яса в Україні, який вважався і найдоступнішим. Втім, цінники на продукт невпинно зростають із самого початку 2023 року і дозволити його собі українцям стало складніше.

Курятина, кадр з відео

Так, курятина стегно станом на 7 червня у середньому продається у супермаркетах по 121,50 гривні за кілограм. При цьому ще у травні середня вартість продукту була помітно нижчою – 111,45 гривні за кіло.

Гомілка обійдеться вже в середньому 80,45 гривні за кіло, а не як місяцем раніше 77,35 гривні. Також зросли ціни на філе – з 145,42 до 148,97 гривні за кілограм.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Ціни на курятину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на курятину. Фото: скрін Мінфін

Водночас куряче стегно торгової марки "Наша ряба" трохи подешевшало - з 138,20 до 137,28 гривні за кілограм. А ось гомілка зросла в ціні з 95,68 до 98,90 гривні за кілограм. Куряче філе цієї торгової марки продається по 171,77 гривні за кіло, що на 1,75 гривні дорожче, ніж у травні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кілограм шашлику дешевше втричі: українські супермаркети показали ціни на кавуни та дині.

Також наш портал інформував, в українських супермаркетах до літа знизили ціни на гречку, макарони та рис: скільки коштуватимуть продукти.

Крім того, ми писали, у м'ясний відділ боязко заглядати: супермаркети змінили ціни на сало, сосиски та буженину.